Är du hungrig? Bra. Det är roligare än någonsin att gå ut och äta kött på Sveriges restauranger. Nivån har höjts. Vi vågar faktiskt påstå att det aldrig tidigare serverats kött av så hög kvalitet. Juryns arbete har alltså blivit svårare, men också mycket roligare. Välkommen till Sveriges Köttkrog 2013!

Vi såg det redan förra året: Allt fler restauranger serverar kött av hög kvalitet. Allt fler styckdetaljer utnyttjas som förr i världen. Allt fler krogar profilerar sig som köttkrogar. Konkurrensen har blivit hårdare.

Det här har många fördelar. Det är naturligtvis utvecklande för branschen som helhet men det är framför allt njutbart för dig som är gäst.

Syftet med tävlingen Sveriges Köttkrog är att ge de restauranger, som hanterar och serverar kvalitetskött ur ett miljömässigt hållbart perspektiv, den plats i rampljuset som de förtjänar.

Sveriges Köttkrog har instiftats av det amerikanska vinhuset Beringer. I juryn för Sveriges Köttkrog 2013 sitter styckmästaren Håkan Fällman, restaurangutbildaren Michel Jamais samt vinhandlaren Björn Svensson.

Så är du sugen på att sätta tänderna i stadens bästa kött, boka ett bord via Mood Day så bjuder vi på valfri dessert hela januari månad!

Väkomen!

 

Andra Mood Offers av AG

AG är en restaurang för alla, men om vi ska vara ärliga, framförallt för köttälskare. Om vi får skryta, så har AG Sveriges bästa porterhouse, clubsteak, entrecôte etc, handplockade och levererade av Fällmans Kött. Självklart finns det mycket annat på menyn, men det är detta som ligger oss närmast om hjärtat. Vi hängmörar själva och i den stora kylen vid entrén hänger styckena på rad.

Utbudet varierar eftersom vi helst använder närproducerade och säsongsbetonade råvaror, till exempel vilt på vintern och lamm på våren.

Lokalen var en gång Hallbergs silversmedsverkstad och eftersom AG är den kemiska beteckningen för silver, fick det bli namnet. Jonas Bohlin har skapat inredningen med mycket kakel, småländska armaturer, läder från Tärnsjö och specialritade stolar.

Med AG har vi skapat restaurangen vi själva skulle vilja gå till. Ett ställe för alla som tycker om att umgås, ha trevligt och äta förstklassiga råvaror tillagade utan krångel, men med små medel och stor kunskap. Många börjar med att äta sig hungriga på tapas i baren och fortsätter vid bordet med att dela olika förrätter. Sedan är det dags för – just det – en härlig köttbit. Mycket välkommen.