Det är stans hemligaste krog. Vad som ser ut som ett litet konstgalleri på Döbelnsgatan är i själva verket entrén till New York-inspirerade restaurangen Art som just öppnat. Dörrarna är låsta – men tryck på den stora röda knappen så kommer du in.

Krögaren Roy Bråthen som tidigare drev STHLM Tapas blev intresserad av hemliga krogar under sina resor i Europa och USA. Särskilt inspirerade La Esquina i New York där skyltarna ”Tillträde förbjudet” och ”Endast personal” pryder ingången.

– Först var jag inne på att gömma entrén bakom en korvkiosk, sedan en skoaffär eller en barberarsalong, men så träffade jag konstnären Kattis Palmnäs och vi gillade båda idén med galleri och krog. Det ska finnas kul grejer att titta på när man är här, säger Roy Bråthen.

Kattis Palmnäs har prytt även insidan av krogen tillsammans med de två graffitikonstnärerna Kaos och Klive. På ena långväggen sitter krögaren själv och tar en öl tillsammans med Snövit och kung Carl XVI Gustaf.

Han fortsätter med smårätterna från STHLM Tapas men med inspiration från olika håll i världen.

Den som är sugen gör bäst i att boka bord.

– Vi vill kunna ge bästa service och det är betydligt enklare om vi vet om det kommer 30 eller 100 en kväll. Blir det rusning vill vi kunna ta in extra personal. Men vi vill inte nobba någon – tryck på röda knappen så kommer vi och öppnar!

Roy Bråthen oroar sig heller inte för att gästerna inte ska hitta till restaurangen.

– Levererar man en bra produkt, då letar gästerna upp oss.

Artikel skriven av :  White Guide www.whiteguide.se

https://www.restaurangart.se