Med start den 1 oktober tar ingen mindre än Uno Svenningsson över livescenen på Strandvägen 1 i Stockholm och gör totalt 20 spelningar under oktober månad. Det bjuds på fem spelningar i veckan, tisdag till lördag.

– Det ska bli väldigt kul att få komma till Strandvägen 1 i oktober, och få göra 20 kvällar tillsammans med mina två fantastiska medmusikanter, Stefan Olsson och David Lindvall. Vi kommer under veckorna köra olika setningar, och gäster kommer att dyka upp. Det här gör att den ena kvällen inte kommer att bli den andra lik, och bara det är ju spännande. En härlig utmaning som jag ser fram emot, vi ses där!, hälsar Uno Svenningsson

Uno Svenningsson har varit yrkesmusiker i mer än halva sitt liv. Det var tillsammans med bandet Freda’ som Unos resa började – efter bara tre-fyra gig prydde de plötsligt helsidor i Sveriges största tidningar. Det stora genombrottet kom med singeln ”Vindarna”, och 1991 mottog bandet en Grammis i kategorin ”Årets rockgrupp”.

Uno Svenningssons första soloalbum, passande nog benämnt ”Uno”, släpptes 1994 och innehöll bland annat mega-hiten ”Under ytan” samt ”Tro på varann” – en duett med Eva Dahlgren. 1996, två år senare, släpptes uppföljaren ”…due!” som direkt letade sig upp på albumlistans förstaplacering i Sverige samma år.

Sedan dess har Uno släppt 8 studioalbum som soloartist. Efter skivan ”7” var det tyst i ett par år, men i början av 2018 släpptes ”Andras sånger” strax efter hans bejublade medverkan i TV-programmet ”Så mycket bättre” under hösten dessförinnan. Den innehöll både helt nya tolkningar samt de vi kunde höra i TV – bland annat den stora hiten ”Du kommer ångra det här”.

Kort därpå, under våren och sommaren 2018, genomförde Uno brett hyllade turnéer inför både sin befintliga publik – och en helt ny. Succén var ett faktum.

I somras fyllde Uno 60 år samt var ute på en turné och firade dessutom 25 år som soloartist genom att bjuda på tre exklusiva jubileumskonserter i Stockholm, Göteborg och Hamburgsund. Och nu är det klart att han tar över scenen på Strandvägen 1 under oktober månad.

– I en kall värld dold i klichéer så är det så härligt att få presentera en artist som med stor kärlek påminner oss hur melodier och texter är den verkliga grunden till odödlig musik. Att han har skrivit för mig en av de absolut mest glädjefyllda låtar någonsin gör det inte sämre. Med solen i ryggen, varmt välkommen till Strandvägen, Uno, säger Pelle Lydmar.

Strandvägen 1 har tidigare gästats av Blacknuss, Eric Gadd, Petter, Daniel Adams-Ray, Plura och Miriam Bryant.

Uno Svenningsson spelar tisdag – lördag, från tisdag 1 oktober till avslutningen lördag 26 oktober. Det är fri entré, men enligt principen först till kvarn. Bordsbokning rekommenderas för att vara garanterad plats.